'Drentse ondernemers hebben nog wel wat te doen op gebied van gastvrijheid'

Dat denkt ondernemer Henk Eggens, de uitbater van cultuurpodium VanSlag in Borger.
Dat denkt ondernemer Henk Eggens, de uitbater van cultuurpodium VanSlag in Borger.
BORGER - Er valt winst te behalen op het gebied van gastvrijheid bij Drentse ondernemers. Dat denkt ondernemer Henk Eggens, uitbater van cultuurpodium VanSlag in Borger.
Eggens reageert daarmee op het plan van vijf gemeenten om ondernemers in de toeristische sector coaching en ondersteuning aan te bieden om de sector te versterken.


'Nog wel wat te doen'

"Ik weet niet of de behoefte door de ondernemers duidelijk is uitgesproken. Maar wat we wel met elkaar zien, is dat we een provincie willen zijn die gastvrijheid uitademt en dat we nog wel wat te doen hebben met elkaar", vertelt Eggens.
Dat betekent overigens niet dat ondernemers in onze provincie nu enorme horken zijn. Eggens: "Natuurlijk is dat niet zo. Maar wat je moet leren is dat gastvrijheid niet alleen vanuit jezelf komt. Dat doe je met je buren, het dorp, met een bepaalde regio."

Lees ook:
Politiek in Coevorden kritisch over begeleiding toeristische ondernemers

Niet overtuigd

Een aantal politieke partijen liet gisteren in de raad van Coevorden weten niet overtuigd te zijn van het nut voor het plan. Volgende week komt het onderwerp in de gemeenteraad aan de orde en valt er een besluit.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.