Bestuur WKE vraagt faillissement aan: 'Het einde van WKE'

VOETBAL - Het bestuur van voetbalclub WKE uit Emmen heeft vanavond aan de leden meegedeeld dat het faillissement van de club is aangevraagd.
UPDATE 21.00 uur:
Door deze aanvraag komt de club in handen van een curator en staat het bestuur buitenspel. De curator beslist wat er met de club verder gebeurt. Een en ander houdt in dat dat er bij WKE niet meer gevoetbald kan worden en dat alles op slot gaat.

Voorkomen

Tot het allerlaatste moment heeft het bestuur van de zondagtopklasser veel contact gehad met de KNVB om alle mogelijkheden te onderzoeken om een faillissement te voorkomen, maar dat is niet gelukt. "Het is op dit moment het einde van voetbalvereniging WKE uit Emmen", aldus voorzitter Willem Zwikker tijdens de ledenvergadering.

Schuld

Zwikker laat weten dat de club maandelijks ruim 28.430 euro moet ophoesten, terwijl juist deze maanden er nauwelijks inkomsten zijn. Het een en ander zou betekenen dat de schuld aan het einde van het seizoen zo'n 60.000 euro is.

Belastingclaim

Verder hangt de club uit Emmen een nieuwe belastingclaim boven het hoofd. Over de hoogte van het bedrag deed de voorzitter van WKE geen mededeling, maar hij liet wel doorschemeren dat het bedrag 'fors' is.

Uit de competitie

Morgen om 10.00 uur belt Zwikker met de KNVB om de teams uit de competitie te halen. Spelers van de lagere teams mogen overstappen naar andere clubs. Over de spelers van het eerste team beslist de curator.

Belastingschuld

WKE ontsnapte in 2014 ternauwernood aan een faillissement. De club had een belastingschuld van 570.000 euro. Er werd een schikking getroffen met de fiscus, waardoor de Emmer club uiteindelijk 250.000 euro moest overmaken. Dat bedrag werd op de laatste dag van het jaar voldaan.

Spelersbudget

Vervolgens sneed de club drastisch in het spelersbudget. De verwachtingen voor het huidige seizoen waren dan ook bepaald niet hooggespannen, maar halverwege het seizoen staat het elftal van trainer Paul Weerman bovenaan in de topklasse en lonkt promotie naar de nieuwe tweede divisie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.