Niet meer stilzitten dankzij sport-bso bij kinderopvang in Meppel

MEPPEL - Na schooltijd niet weer op een stoeltje zitten, maar lekker sporten en bewegen. Dat is het idee van de sport-bso van flexopvang De Vlindertuin in Meppel. Vanmiddag begint de buitenschoolse opvang met de sportlessen.

"We merkten, vooral bij de kinderen van zes jaar en ouder, dat ze behoefte hadden zich uit te leven", zegt Sonja Gordijn van De Vlindertuin. "Kinderen zitten al zoveel stil. Zo kwamen we op het idee om hier wat mee te doen en is in korte tijd de sport-bso gerealiseerd."

Kennismaken
De kinderopvang werkt samen met sportvereniging FC Meppel. Gordijn: "De club levert elke donderdagmiddag een instructeur. Die biedt per sportmiddag twee verschillende sporten aan."

Kinderen kunnen op deze manier kennis maken met bijvoorbeeld hockey, basketbal of gymnastiek. "Zo ontdekken de kinderen misschien wel juist die sport die goed bij ze past", vertelt Sonja Gordijn.

Grote belangstelling
Met de belangstelling voor de sport-bso zit het wel goed. Gordijn: "Zo goed dat we zelfs een paar kinderen jonger dan zes jaar erbij hebben. Maar dan kijken we wel per kind of het er wel aan toe is."

De sport-bso is er niet alleen voor kinderen die naar de opvang van De Vlindertuin gaan. "Ook als je op een andere buitenschoolse opvang zit, of helemaal niet naar een opvang gaat kunnen je ouders je aanmelden voor de sport-bso", zegt Gordijn.
Deel dit artikel: