Tien miljoen euro voor jonge boeren

In een stal (Rechten: archief RTV Drenthe)
In een stal (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Voor jonge boeren komt 10 miljoen euro beschikbaar om extra investeringen in hun bedrijf te doen. Van 1 maart tot en met 15 april kunnen belangstellenden bij de provincie een aanvraag indienen.
Dat maakte het ministerie van Economische Zaken vandaag bekend. Het ministerie noemt jonge boeren heel belangrijk voor de toekomst van de Nederlandse landbouw. De regeling is bedoeld als steun in de rug om bijvoorbeeld het bedrijf dat van hun ouders is overgenomen, te moderniseren en duurzamer te maken.
Geld van Brussel
"Jonge boeren vormen de toekomst van onze voedselvoorziening en wereldberoemde sierteelt", aldus staatssecretaris Martijn van Dam. Het geld komt voor de helft uit Brussel en voor de helft van de overheid.
Via provincie
De Europese regeling bestaat al langer, maar het is dit jaar voor het eerst dat zij door de provincies wordt opengesteld. Tot nu toe deed het ministerie van Economische Zaken dat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.