Tientallen demonstranten tegen komst azc in Meppel

MEPPEL - In Meppel is een demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentrum rustig verlopen.
Tientallen demonstranten liepen met spandoeken richting het gemeentehuis. Daar wordt vanavond vergaderd over de mogelijke locatie van het azc.

Leuzen
"Er was redelijk wat politie op de been, maar die hoefde niets te doen", aldus verslaggever Jeppe Oostenga. "De demonstranten schreeuwden leuzen als 'azc weg ermee' Ze houden spandoeken voor de ramen van de raadszaal, waar de vergadering is."

Lees ook: 'Kritiek op procedure rond azc Meppel onterecht, gemeente pakt het netjes aan'

Inspraak
Volgens de demonstranten zijn de inwoners van Meppel te veel buiten de besluitvorming gehouden. Het college van Meppel wil een asielzoekerscentrum voor maximaal 600 asielzoekers vestigen in het gebied tussen de Steenwijkerstraatweg en de Gedeputeerde Dekkerweg bij Meppel.

"Er hebben zes burgers ingesproken vanavond. Ze zijn het voornamelijk niet eens met de voorgestelde locatie. Het gaat om veiligheid en economische schade", aldus verslaggever Jeppe Oostenga. "Er zijn insprekers die een voorkeur hebben voor een andere locatie aan de Bremenbergweg."

Opkomst
Organisator Marrijn van Boekel had een grotere opkomst verwacht bij de demonstratie. "Het was ook redelijk kort dag. We hadden wel op wat meer mensen gehoopt vanavond", vertelt hij voor de deur van het gemeentehuis. "Er is tegen ons dat we niet bij de vergadering mogen zijn. Ik wil er zelf wel graag bij zijn."
Deel dit artikel: