Vrouwen slaan erop los in school Meppel

De politie heeft de vrouwen verhoord (Rechten: archief RTV Drenthe)
De politie heeft de vrouwen verhoord (Rechten: archief RTV Drenthe)
MEPPEL - Twee vrouwen van 24 en 41 jaar uit Uffelte zijn opgepakt omdat ze zich gewelddadig gedroegen op de school Stad & Esch in Meppel.
De dochter van de oudste vrouw had haar moeder gebeld, omdat ze onenigheid had met een leraar en de klas was uit gestuurd. Daarop kwam haar 41-jarige moeder samen met de 24-jarige vrouw naar de school.

Slaan

"Bij binnenkomst werden ze aangesproken door personeel van de school met het voorstel om in gesprek te gaan. In plaats daarvan liepen ze verder het gebouw in en begonnen te slaan toen ze werden tegengehouden", laat de politie weten.
Het slachtoffer was een conciërge die samen met een collega in gesprek wilde gaan met de twee vrouwen, vertelt schooldirecteur Peter de Visser. "Maar hij werd gelijk geslagen. Dat kan natuurlijk absoluut niet."

Verhoord

De politie is gebeld en heeft de vrouwen aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau, zijn verhoord en mochten daarna weer naar huis.
De school heeft aangifte gedaan tegen de vrouwen. De conciërge die geslagen is, liep blauwe plek en een schram op. "Naar omstandigheden gaat het goed. Hij is vooral erg geschrokken", zegt De Visser.

Geschorst

Volgende week gaat de directeur in gesprek met de leraar die de leerlingen de klas uit stuurde.. "Dan gaan we het ook hebben over haar toekomst." Het meisje is voorlopig geschorst.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.