DOS'46 neemt in slotfase afstand van Dalto

KORFBAL - DOS'46 heeft met veel pijn en moeite gewonnen van Dalto, de nummer laatst van de Korfbal League.
De 21-15 eindstand was geflatteerd, aangezien de wedstrijd lange tijd erg tijd spannend was en de Nijeveners pas ver in de tweede helft zeker waren van de zege.

Belangrijke overwinning

Smet op de belangrijke overwinning van DOS'46 was het uitvallen van Marco Zegwaard (knie) en Geertje Hoekstra (achillespees) bij de stand 4-2.
Zegwaard en Hoekstra leken op het eerste oog zwaar geblesseerd. Zij werden vervangen door Leander Zwolle en Nienke Hintzbergen. Bij rust was het 9-6 voor DOS'46, dat Dalto in de tweede helft langszij zag komen. Op de stand 14-14 zorgden Harjan Visscher (vrije bal) en Sven Jonker (strafworp) voor een gaatje. Dalto bleef bij tot 17-15, maar toen gooide Harjan Visscher met twee treffers van afstand de wedstrijd in het slot.
Sven Jonker, Harjan Visscher en Loes Blacquiere wisten namens DOS'46 vier keer de korf te vinden.

Blij en teleurgesteld

Coach Daniel Hulzebosch na afloop: "Heel goed was het niet, heel blij zijn we wel. En heel teleurgesteld over beide blessures, want dat is wel een grote smet op deze overwinning."
Door deze overwinning neemt DOS'46 afstand van de onderste plaatsen. De ploeg van Hulzebosch neemt met zeven punten uit acht wedstrijden de vijfde plek in.