WKE-voorzitter Boonstra krijgt versterking

VOETBAL - Tijdens de extra ledenvergadering vanavond zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd: Harm Bakker en Hendrik Wardenburg.
Zij completeren, in ieder geval voorlopig, het bestuur met voorzitter Tjeerd Boonstra die zich vorige week woensdag al meldde toen het vorige bestuur onder leiding van Willem Zwikker opstapte. Dit vanwege de grote financiële problemen van de Emmer voetbalclub. Tijdens die bizarre woensdagavond werd een faillissementsaanvraag op het laatste moment ingetrokken.

Statutair zijn drie bestuursleden verplicht

Volgens de statuten van WKE moeten er minimaal drie personen zitting nemen in het bestuur. Alleen dan heeft het bestuur ook beslissingsbevoegdheid. Hoe de rollen binnen het bestuur verdeeld gaan worden is nog niet duidelijk. "Daar moeten we het de komende dagen over hebben. Het belangrijkste is dat we nu verder kunnen", aldus Boonstra kort na de vergadering. Overigens worden de drie bestuursleden officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, waardoor ze dus financiële risico's lopen.

Bakker en Wardenburg

Harm Bakker (41 jaar) en Hendrik Wardenburg (31 jaar) zijn 'echte jongens van het kamp', zoals vanavond meerdere malen werd gezegd. Beide zijn als vrijwilliger betrokken bij de club. Bakker fluit wekelijks op zaterdag en Wardenburg is één van beveiligers.

Acties

Boonstra laat weten dat hij nog steeds het volste vertrouwen heeft in een goede afloop. "Je wilt niet weten wie zich allemaal gemeld hebben de afgelopen dagen. En niet alleen om ons een spreekwoordelijke hart onder de riem te steken, maar ook om echt iets te betekenen. Al die toezeggingen en ideeën moeten we de komende periode gaan uitwerken, maar de goodwill is er. Van schoolkinderen tot zangers."

Benefietconcert

Onder aanvoering van zanger Chris de Roo wordt er een speciale Benefiet Artiestengala voor WKE georganiseerd. De Roo laat weten dat hij de medewerking heeft van 27 artiesten, die geheel belangeloos optreden, namelijk: Jannes, René Karst, John Stevens, Chris de Roo, Lenie Gerrits, Tinus Hoekstra, Jose Wolters, Tina Veerman, Robin Mink, Hans Velema, Davy van der Sluis, Dubbel Fris, Jeffrey Kuipers, Harry Snijders, Jan Warringa, Frank Rock, Bouke, René Drijerink, Evert Wolters, Joop Evers, John Post.
Dit gala vindt zondag 21 februari plaats in de kantine van WKE en begint om 15.00 uur. Die middag speelt WKE 1 op eigen veld tegen TEC.

Meer over WKE:

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.