Ex-gevangene vrijgesproken van geweld in de bajes

ASSEN/VEENHUIZEN – De rechtbank in Assen heeft een 50-jarige Rotterdammer vrijgesproken van mishandeling van een medegevangene in gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen.
De man zat daar een jarenlange straf uit voor een moord, toen hij begin 2013 ruzie kreeg met een andere man.

Pen
Volgens die man viel de Rotterdammer hem op 26 januari aan. De medegevangene zou meerdere klappen hebben gekregen. De Rotterdammer had ondertussen nog een pen in zijn hand. Die belandde in de wang van het slachtoffer.

Lees ook: Gevangene slaat medegevangene met pen in gezicht: twee maanden cel geëist

Verdedigen
De 50-jarige verdachte verklaarde twee weken geleden tijdens de rechtszaak dat hij juist door zijn medegevangene werd aangevallen en dat hij terugsloeg om zich te verdedigen. Dat hij de pen nog vast had, had hij niet in de gaten gehad, zei hij.

Noodweer
De rechtbank heeft te weinig bewijs om te beoordelen of de Rotterdammer opzettelijk heeft geslagen. Ze sluit niet uit dat de man inderdaad handelde uit noodweer, zoals hij zelf zegt.

Drie jaar
Dat de mishandelingszaak pas na drie jaar aan de rechtbank is voorgelegd, is volgens de officier van justitie de schuld van de politie. Hij vertelde tijdens de rechtszaak dat het dossier daar lang op de plank gelegen.
Deel dit artikel: