Bekende en minder bekende Drenten lezen voor

RODEN - Een brandweerman, een dierenarts en een journalist. Ze lezen vandaag allemaal voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt.
Op OBS de Tandem in Roden wordt voorgelezen in alle klassen. De campagne is eigenlijk bedoeld om het voorlezen te stimuleren aan kinderen tot en met zes jaar, die zelf nog niet kunnen lezen. Op De Tandem willen ze alle kinderen mee laten genieten.

Geitje
"Ik lees het boek We hebben er een geitje bij! voor aan de kleuters", vertelt Sonja van Kernebeek. "Het is het officiële boek van het Voorleesontbijt. Het gaat over een geitje die wordt geboren. Een jongetje gaat kijken bij het geitje en alle dieren gaan mee."

Spannend
Van Kernebeek heeft wel geoefend op het voorlezen. "Het voorlezen moet wel goed gebeuren. Het moet wel een beetje spannend worden." Het boek over het geitje is geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het boek als Prentenboek van het Jaar 2015.

Bekende Nederlanders
Het Nationale Voorleesontbijt is in heel Nederland. Politici en bekende Nederlanders doen mee, waaronder de ministers Ronald Plasterk en Lilianne Ploumen, burgemeester Eric van Oosterhout van Aa en Hunze, Katja Schuurman en prinses Laurentien. Het ontbijt vormt de aftrap van de dertiende editie van de Nationale Voorleesdagen. De Voorleesdagen duren tot en met 6 februari 2016.


Deel dit artikel: