Aantal flitspalen in Drenthe bijna gehalveerd

ASSEN - Misschien is het u opgevallen: er staan een stuk minder flitspalen in onze provincie. Het aantal flitsers in Drenthe is gedaald van 21 naar 12.
De eigenaar van de palen, het Openbaar Ministerie (OM), haalde er de afgelopen maanden negen weg. Dit deed het OM omdat het op deze wegen veilig genoeg is.

Weinig hardrijders

Zo zijn er bijvoorbeeld afgelopen maanden drie flitspalen langs de N372, de weg van Roden naar Groningen, weggehaald. Volgens het Openbaar Ministerie reden er simpelweg te weinig mensen daar te hard: 42 van de 254.000 weggebruikers.
Ook in Emmen en Assen verdwenen flitspalen.

Verkeersveiligheid

Lesmond Prinsen van Veilig Verkeer Nederland vindt het weghalen niet zo'n probleem , maar zou graag mobiele flitser vaker in actie zien: "Daardoor blijven mensen zich aan de snelheid houden en dat verhoogt de verkeersveiligheid."
Omwonenden van de plekken waar de flitsers stonden, zijn verdeeld. Sommige mensen zien geen extra hardrijders, maar volgens anderen wordt er vooral buiten de spits harder gereden.

Geen extra controle

Kalina Pruntel van de politie zegt dat er nu niet extra gecontroleerd wordt op de plekken waar de palen verdwenen: "Het OM heeft geconstateerd dat deze wegen veilig zijn. Pas als er klachten komen of ongelukken gebeuren, dan gaan wij extra controleren." Het OM zegt ook dat als de wegen toch minder veilig worden, er misschien radarcontroles worden ingesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl