Emmermeer binnen een jaar verlost van wateroverlast

EMMEN - Ondergelopen kelders en straten die blank staan. Dat is over een jaar verleden tijd in de wijk Emmermeer in Emmen. Daar wordt een nieuwe rioolbuis aangelegd die het regenwater gaat afvoeren. Het water komt dan terecht in het Oranjekanaal.
Daarvoor moet over een stuk van 1.900 meter 700 rioolbuizen de grond. Het nieuwe riool begint op het kruispunt bij de bioscoop in het centrum van Emmen.

De grond in

"Dat is nog best een klus, want op sommige plekken moeten we zo'n elf meter de grond in", vertelt Ben Timmermans van Hoornstra. Het bedrijf dat de nieuwe riolering aanlegt.
Hoornstra is een lokaal bedrijf waardoor zo'n twintig tot vijfentwintig mensen uit de regio de komende tijd werk hebben.

Straten blank

In de wijk Emmermeer staan al jaren de straten blank bij hevige regenval en hebben de bewoners last van overstromingen. Toch heeft een oplossing lang geduurd. Dat kon volgens wethouder van der Weide ook niet sneller omdat er behoorlijk wat werk verzet moet worden.
De nieuwe rioolbuis kost 4,8 miljoen euro. Per dag wordt er zo'n 7,5 meter aan rioolbuis gelegd. Aan het eind van dit jaar moet het nieuwe riool klaar zijn en is Emmermeer verlost van de wateroverlast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.