Bad Hesselingen kan beginnen met aanleg klimpark

Een artist impression van het klimpark bij het Meppeler zwembad. (afbeelding: Bad Hesselingen)
Een artist impression van het klimpark bij het Meppeler zwembad. (afbeelding: Bad Hesselingen)
MEPPEL - Niets staat de bouw van een klimpark bij Bad Hesselingen in Meppel meer in de weg. De Meppeler gemeenteraad had vanavond geen problemen met de bouw van het park.
De raad moest een verklaring van geen bedenkingen afgeven, omdat het klimpark niet past binnen het bestemmingsplan. Zo komt er een vijftien meter hoge toren, en dat is negen meter hoger dan in het bestemmingsplan is toegestaan.

Overlast

Het enige bezwaar kwam van een buurman van het zwembad, Daan Padmos. Hij wees de raad op verschillen in berekende afmetingen. "Daardoor zit er aanmerkelijk minder ruimte tussen het park en de omwonenden. Ik ben bang dat daardoor de geluidsoverlast een stuk groter zal zijn dan nu berekend is", zei Padmos tijdens de vergadering.

Risicovol

Daarnaast zet de buurtbewoner nog zijn vraagtekens bij de investering die Bad Hesselingen doet. Padmos: "Volgens mij is dat subsidiegeld van ons als Meppelers. En dat wordt nu in een risicovolle onderneming gestoken. Dat lijkt me niet wenselijk."

Positief

De raad hoorde zijn bezwaren aan, maar was verder alleen maar positief over de plannen. Voor het klimpark, dat Bad Hesselingen overneemt van een particulier uit Zeeland, is een investering van enkele tonnen nodig. Van dat geld wordt het park gebouwd, en het terrein rond het Meppeler zwembad opnieuw ingericht.
Als verdere schriftelijke bezwaren uitblijven, kan de schop binnenkort de grond in. Directeur Dirk Bouma van Bad Hesselingen hoopt in het voorjaar de hekken van het klimpark te kunnen openen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl