Koning en koningin helpen Klaver Fietsparkeren uit Hoogeveen op weg

HOOGEVEEN - Er zijn regelmatig handelsmissies in het buitenland met koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Als je de deelnemers mag geloven, is het altijd succesvol. Maar of dat ook werkelijk zo is?
Het bedrijf Klaver Fietsparkeren uit Hoogeveen kan er in ieder geval over meepraten. Zij gaan wel concreet aan de slag in Denemarken. Het Hoogeveense bedrijf gaat er duizend fietsplaatsen bouwen bij een nieuw universiteitsgebouw. Chiel Grevers: "Dit is een mooie opdracht voor een Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in fietsparkeren."

Productie met hulp van Alescon

Bij Klaver werken zo'n dertig mensen. In de productie maken ze gebruik van werknemers van werkvoorzieningsschap Alescon. Zij krijgen het door deze opdrachten een beetje drukker.

Actief in meerdere landen

Denemarken is niet het enige land waar ze actief zijn. Inmiddels heeft het bedrijf in de Verenigde Staten ook een distributeur. Binnenkort gaat men aan de slag in de Belgische stad Leuven. Daar wordt een stalling voor 2500 fietsen gebouwd.
En Denemarken? "Ook daar zit nog groei. Je ziet dat de fiets steeds belangrijker wordt. Die moeten ook ergens kunnen staan", zegt Grevers. "Wij zijn benaderd voor nog een opdracht voor zo'n 2500 plekken. Dus daar zit nog groei."

Twee lagen

De fietsenstalling in Denemarken is een stalling met twee lagen fietsen die boven elkaar staan. Met hulp van een speciale goot worden fietsen op de tweede laag gezet. In april wordt de fietsenstalling gebouwd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.