Retro Rijwielvierdaagse Hoogeveen concurrent Drentse F4D

HOOGEVEEN - Komende zomer is de eerste editie van de Hoogeveense Rijwielvierdaagse. Dat is drie jaar nadat Hoogeveen geschrapt is als startplaats van de Drentse Fiets4daagse.

Max Jacobsen van Maxx Sports & Events en Monique Huizenga van evenementenbureau Niquell organiseren de rijwielvierdaagse. Monique Huizenga: "Het heet Trappen, Happen en Stappen en we willen alles in retro-stijl gaan doen. Dus een beetje terug naar de goede oude tijd. En we organiseren allerlei activiteiten rond de route en in het centrum van Hoogeveen."
Zelf doen
Jacobsen wil zich niet afzetten tegen de organisatoren van de Drentse Fiets4daagse. Maar het feit dat Hoogeveen drie jaar lang is gepasseerd als startplaats heeft nu wel gevolgen. "We vinden dit thema te mooi om nog een jaar te wachten en dan doen we het maar zelf."
De Hoogeveense Rijwielvierdaagse is van 22 tot en met 26 augustus, de laatste week van de schoolvakantie. Dat is een maand na de Drentse Fiets4daagse die dit jaar wordt gehouden van 19 tot en met 22 juli.

Routes van 30 en 40 kilometer

De start is telkens bij de sporthal van Maxx Sport & Events in het Bentinckspark en de finish is alle dagen bij cultureel centrum De Tamboer in het centrum. Er komen routes van dertig en veertig kilometer lang.

Gemeente subsidieert

De gemeente Hoogeveen geeft subsidie en verleent hand- en spandiensten. Ook Horeca Hoogeveen doet mee. Vrijwilligers moeten nog wel worden gezocht, maar dat gaat volgens de initiatiefnemers zeker lukken.
De inititatiefnemers gaan reclame maken op fiets- en vakantiebeurzen. Komende zomer hopen ze op 1.000 tot 1.500 deelnemers. "En dan moet het groeien in de jaren erna. Misschien dat we over drie jaar 5.000 of 6.000 deelnemers hebben."

Concurrentie

De vierdaagse in Hoogeveen gaat de Drentse Fiets4daagse niet bewust beconcurreren. Jacobsen zegt dat het best kan zijn dat Hoogeveen over een jaar weer verder gaat onder de vlag van de Drentse Fiets4daagse.
Voorzitter Jan Broertjes van de Drentse Fiets4daagse is verrast door het initiatief in Hoogeveen. "Ik weet er niks van. Komende woensdag hebben we nog een overleg gepland. Iedereen is vrij een evenement te organiseren, maar er is maar één Drentse Fiets4daagse. Je kunt wel zeggen dat het concurrentie is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.