Jens Dekker: In de eerste bocht kon het misgaan, verder eigenlijk niet

VELDRIJDEN - "Ik wist wel dat ik de sterkste was normaalgesproken. In de eerste bocht kon het misgaan en verder eigenlijk niet." Dat zegt Jens Dekker uit Fluitenberg vol zelfvertrouwen na de finish.
Vanmorgen werd hij in het Belgische Heusden-Zolder wereldkampioen veldrijden bij de junioren.


Problemen in de eerste bochten

"Ik was vrij goed weg en had een beetje problemen in de eerste bochten. Maar ik kon vrij snel weer terugkomen. Ik reed op plek vijf denk ik ongeveer. Toen ik de kans kreeg, heb ik meteen overgenomen en proberen weg te rijden. Bij het opdraaien van de weg had ik denk ik twee of drie seconde en ik ben ik vol doorgegaan. Ik liep steeds verder uit. Er bleef een Fransman nog vrij dichtbij tijdens de eerste helft van de wedstrijd. Maar in één keer kwam er twintig seconde bij en toen was het op safe rijden en binnen proberen te komen."


Zware omstandigheden

De omstandigheden waren vanmorgen zwaar op het parcours in Heusden-Zolder: "Het is hier altijd een snel parcours. Ik heb het nog nooit zo zwaar gezien. Zompige, zuigende grond. Heel zwaar. De benen gaan helemaal kapot."

Niet heel nerveus

Dekker stond vol zelfvertrouwen aan de start en was niet eens zo heel nerveus: "Ik heb gewoon geprobeerd niet teveel na te denken. Ik heb gewoon gedaan of het een wereldbeker was. Je moet jezelf een beetje voor de gek houden anders wordt het wel heel moeilijk om het onder controle te houden."

Zilver voor Fransman Crispin

De 17-jarige Drents was wel verrast dat de Fransman Crispin, die het zilver won, zo dicht in z'n buurt bleef: "Ik had niet echt een superdag. Ik denk dat ik afgelopen weekend beter was."

Genieten

De laatste ronde was echt genieten voor Dekker. "Veel Belgen moedigden mij ook aan, dat had ik ook niet verwacht. Ja, dat was echt heel mooi."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.