Omwonenden bijgepraat over mogelijke komst windmolens: 'Men wil geen windturbines'

Een windmolenpark (Rechten: pixabay.com)
Een windmolenpark (Rechten: pixabay.com)
EMMEN - Zo'n honderd omwonenden van de Zwartenbergerweg in Barger-Compascuum en De Vennen in Roswinkel zijn gisteravond bijgepraat over de mogelijke komst van windmolens.
Uit de bijeenkomsten blijkt dat ze de komst van windparken niet zien zitten. "Zij zien dit ook niet graag gebeuren in hun eigen omgeving, maar er is nog niets definitief", zegt Rob Rietveld van Platform Windkracht 3, dat zich inzet voor omwonenden van windmolens.

Onaangenaam verrast

Tijdens een bijeenkomst in Roswinkel werden de omwonenden verrast door een groep landbouwers die plannen hebben voor een windpark in het gebied De Vennen. Zij gaan zelf op zoek naar een ontwikkelaar en willen het in eigen beheer doen, volgens Rietveld. "Dat was voor de omwonenden een onaangename verrassing. Men wil geen windturbines."

Overlast beperken

Windkracht 3 wil de komst van windparken niet tegenhouden, maar wel zorgen dat de overlast minimaal is. "Het tegenhouden van windparken is een hele uitdaging. Er zijn andere organisaties die zich daarmee bezig houden. Wij willen zorgen dat er rekening wordt gehouden met omwonenden", aldus Rietveld.

Voor de zomer duidelijkheid

Deze week wordt er ook nog gepraat met de omwonenden van Pottendijk en de N34 over de plannen voor windmolens. Voor de zomer neemt de raad van Emmen een besluit over de definitieve locaties.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.