Stelling: Ik maak mij zorgen over het zikavirus

Larven van de Aedes Aegypti-mug (Rechten: EPA / Jeffrey Arguedas - bewerking: RTV Drenthe)
Larven van de Aedes Aegypti-mug (Rechten: EPA / Jeffrey Arguedas - bewerking: RTV Drenthe)
ASSEN - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziet de uitbraak van het zikavirus als een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid.
Het virus leidt tot direct zichtbare symptomen, zoals koorts, uitslag, hoofd- en gewrichtspijn. Daarnaast wordt het zikavirus in verband gebracht met hersenafwijkingen bij ongeboren kinderen.

Vakantie aanpassen?

Veel landen adviseren momenteel zwangere vrouwen om niet naar landen af te reizen waar het virus veel voorkomt, of om vooraf een arts te raadplegen. De WHO voorziet drie tot vier miljoen besmettingsgevallen op het continent, vooral in Brazilië. Het virus wordt verspreid door muggen, maar kan mogelijk ook door bloed of sperma worden overgedragen. Er bestaat geen vaccin tegen het zikavirus.

Stelling

Wat vindt u? Is het terecht om landen zoals Brazillië te mijden of valt het allemaal wel mee?
Bent u bijvoorbeeld van plan uw vakantieplannen aan te passen in verband met het virus?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592- 331188 of kijk op Facebook.com/drenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

De stelling van gisteren ging over de Hoogeveense Rijwielvierdaagse. 884 mensen brachten hun stem uit op de stelling: Het is goed dat de Drentse Fiets4daagse concurrentie krijgt.
514 stemmers zijn het daar mee eens (58 procent). 370 stemmers vinden de concurrentie geen goede zaak.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.