'Pakjesbezorger Dennis verdient een standbeeld!'

WESTERBORK - Nog een paar dagen en dan is Westerbork verleden tijd voor pakketbezorger Dennis Huisman. Hij krijgt een andere bezorgroute toegewezen door PostNL en daar zijn de inwoners van het dorp niet blij mee.
"Hij heeft nog net niet de sleutel van ieder huis", weet inwoner Arjan Kinds. De 32-jarige Huisman is al tien jaar een vast gezicht in Westerbork. "Als hij door het dorp rijdt, kan hij zijn hand wel omhoog blijven houden. Want iedereen zwaait."
Contract aangeboden
De pakjesbezorger werkte jaren als ZZP'er bij het bezorgbedrijf. Nu heeft PostNL hem een contract aangeboden. De bezorger krijgt een andere bezorgwijk, want de route in Westerbork is te lang. "Dan werk ik te veel uren."
Reacties op Facebook
Maar inwoners van Westerbork willen Huisman niet kwijt. Kinds en vriend Joop Slomp uitten hun ongenoegen op Facebook en kregen honderden reacties. "Iedereen was verbaasd. Ze schreven: 'Dennis is een held, Dennis moet blijven, Dennis moet een standbeeld krijgen'", zegt Slomp.
Meteen bezorgd
Sinds Huisman de pakjes van het dorp bezorgt, krijgt iedereen zijn bestelling direct. "Hij zorgt dat het pakje bij familie ligt, achter een container of bij een bedrijf er tegenover", zegt Slomp. Bijna niemand hoeft meer naar het postkantoor om zijn pakket af te halen, menen de vrienden.
Alle aandacht overvalt de rustige Huisman een beetje. "Het is een heel groot eerbetoon. Ik wist dat ik geliefd was. Maar dat het zo was, had ik nooit gedacht."
Leuke uitdaging
De overplaatsing gaat de pakjesbezorger niet aanvechten. Na tien jaar Westerbork ziet hij een andere route als leuke uitdaging. "Het is een dubbel gevoel, maar ik kijk ook wel weer uit naar de toekomst."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.