Hoeveel geld wil de gemeente Assen hebben voor de grond voor een outlet?

ASSEN - Vastgoedbedrijf Aprisco uit Assen wil weten voor hoeveel geld de gemeente de grond voor een Factory Outlet Center van de hand doet aan de initiatiefnemer van de outlet.
Peter Sluyter, jurist en ook voorzitter van MKB Assen, heeft namens het bedrijf van Assenaar Bert Ziengs een WOB-verzoek gedaan bij de gemeente.
Wat is een WOB-verzoek?
De Wet openbaarheid van bestuur (WOB) garandeert iedereen om informatie van een bestuursorgaan (bijvoorbeeld een gemeente of provincie) op te vragen. Soms wil een gemeente iets geheimhouden, maar dit moet altijd gemotiveerd worden.

Wat is de grondprijs?

Sluyter schrijft aan het college van burgemeester en wethouders van Assen dat de gemeenteraad vertrouwelijk wordt geïnformeerd over de grondprijs. Hij vindt dat deze geheimhouding niet zomaar kan. "Er zijn nu geruchten dat het voor slechts zeventien euro per vierkante meter wordt verkocht aan de ontwikkelaar. Dat lijkt op een weggeefprijs, dus geef daar dan openheid over", stelt Sluyter. "Er is een breed publiek debat over het FOC, maar de afspraken met de projectontwikkelaar zijn uiterst geheimzinnig."

Niemand benadeeld

"Naar oordeel van Aprisco is het openbaar maken van de informatie niet in strijd met de economische of financiële belangen van de gemeente", aldus Sluyter. Er zou niemand benadeeld worden als bekend wordt welke prijs er betaald moet worden voor de grond waar de outlet moet komen. "Ziengs begrijpt die geheimzinnigheid niet en het publiek ook niet."
Is er kans van slagen voor het WOB-verzoek?
"Het college kan de hele trukendoos openhalen, maar voor de transparantie is het goed als ze open kaart spelen", vindt Sluyter. "Uiteindelijk komt het bedrag toch in het Kadaster te staan."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.