Vier jaar cel geëist voor poging tot moord op ex-vrouw in Meppel

MEPPEL - "Ik sta voor haar deur en ik schop haar zo de hele gang door." Dat zei een 47-jarige man uit Meppel op 11 september vorig jaar tegen een kennis over zijn ex-vrouw.
De kennis dacht dat het alleen een dreigement was, maar de Meppeler stormde niet veel later echt het huis binnen en viel de vrouw aan.

Schoenafdruk
De vrouw verklaarde later dat ze dacht dat ze het niet zou overleven. Met onder meer een hersenschudding, heel veel blauwe plekken en een schoenafdruk van de man in haar hals, belandde ze in het ziekenhuis.

Poging tot moord
Het Openbaar Ministerie ziet de ernstige mishandeling als een poging tot moord. De officier van justitie eiste vanmiddag vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van tien jaar tegen de agressieve man. De aanklaagster wil dat hij in zijn proeftijd een contactverbod krijgt voor zijn ex en hun twee kinderen en een gebiedsverbod voor Meppel. Ook wil ze dat hij een jaar wordt opgenomen voor een behandeling in een psychiatrische kliniek.

Vechtscheiding
De verdachte en zijn ex-vrouw waren al een paar jaar uit elkaar en belandden in een vechtscheiding. Volgens de man haalde zijn ex in die periode het bloed onder zijn nagels vandaan en maakte ze hem zwart op internet. Ook verloor hij hun gezamenlijke bedrijf en hun huis aan haar, waardoor hij zich machteloos voelde. De vrouw deed voor september vorig jaar meerdere meldingen bij de politie over agressieve buien van haar ex en meerdere bedreigingen aan haar adres.

Pakketbezorger
Toen op 11 september de bel ging en ze een wit busje in de straat zag staan, dacht de vrouw dat er een pakketbezorger voor haar deur stond. Ze was naar eigen zeggen bang voor haar ex-man en schrok zich rot toen ze de deur opende en hem zag staan.

Harde trap
Volgens de vrouw stormde hij naar binnen, beet haar in haar oor en prikte met twee vingers in haar beide ogen. Daarna volgde 'een regen aan vuistslagen' en toen ze op de grond lag, werd ze geschopt. De trap met zijn schoen tegen haar hals, had dodelijk kunnen zijn, zei een GGD-arts die de vrouw onderzocht.

Schadevergoeding
De officier sprak van een geplande actie. De Meppeler ontkende dat. Hij zei dat hij zijn ex-vrouw wel had geslagen en gebeten, maar dat hij dat deed nadat zij het bij hem had gedaan. Dat vond de aanklaagster ongeloofwaardig. Ze wil dat de man ruim 8.000 euro schadevergoeding aan zijn ex betaalt. De vrouw verklaarde in de rechtszaal dat zij en haar kinderen nog steeds bang zijn.

Op 16 februari doet de rechtbank uitspraak.
Deel dit artikel: