Vier jaar klachten over stank bij Noblesse: bekijk de interactieve tijdlijn

De fabriek op het bedrijventerrein in Wijster
(Rechten: stichting Veilig ETP)
De fabriek op het bedrijventerrein in Wijster (Rechten: stichting Veilig ETP)
WIJSTER - Omwonenden van slachtafvalverwerker Noblesse uit Drijber en Wijster, het bestuur van het bedrijf en de gemeente Midden-Drenthe troffen elkaar vandaag in de rechtbank.
Omwonenden ervaren al sinds de fabriek van de slachtafvalverwerker in 2012 begon te draaien stankoverlast. Zij vinden dat de gemeente te weinig doet om dit tegen te gaan en slepen de gemeente Midden-Drenthe daarom voor de rechter.
De omwonenden zijn niet de enige partij die de gemeente voor de rechter daagt. Ook Noblesse doet dat. Het bedrijf, dat slachtafval van kippen omzet in meel voor de diervoederindustrie, is het niet eens met de dwangsommen die de gemeente Noblesse oplegt. Sinds 2013 heeft de gemeente het bedrijf meerdere boetes en dwangsommen opgelegd.
Komt er na vier jaar een oplossing in deze langslepende kwestie? Wij hebben de ontwikkelingen in deze zaak voor u in kaart gebracht. Bekijk hieronder de interactieve tijdlijn:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.