Vakbond FNV: TSN Thuiszorg op randje van de afgrond

Een medewerker van TSN (archieffoto RTV Drenthe)
Een medewerker van TSN (archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - Gemeenten houden zich niet aan de afspraken die gemaakt zijn met staatssecretaris Martin van Rijn en de vakbond FNV over de problemen in de thuiszorg. Als de komende dagen geen oplossing wordt gevonden, dreigt thuisorganisatie TSN alsnog failliet te gaan, zo waarschuwt de FNV vanavond.
TSN is met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten het grootste thuiszorgbedrijf van het land. Het verkeert al langer in zwaar weer. TSN is in alle Drentse gemeenten actief en heeft vestigingen in Hoogeveen, Emmen en Assen. Daar werken zo'n 2.000 mensen.
Miljoenen euro's
Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling. Van Rijn stelde begin december miljoenen beschikbaar om de problemen op te lossen, maar volgens de FNV dreigt het geld dat beschikbaar is om de acute problemen op te lossen, te verzanden in bureaucratie.
Over de brug komen
"We hebben goede afspraken kunnen maken met de staatssecretaris. Nu moeten de gemeenten nog aan hun afspraken worden gehouden", zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk vanavond. Volgens de FNV is het geld er, maar komen de gemeenten nog niet over de brug.
De FNV gaat donderdag in gesprek met TSN-medewerkers om over een oplossing te praten. De vakbond hoopt dat Van Rijn daar ook bij wil zijn.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.