Man vindt trouwring met metaaldetector: 'Ze zijn dit jaar vijftig jaar getrouwd'

MEPPEL - Jan Brand uit Meppel zoekt de eigenaar van een gouden trouwring. Hij vond die ring afgelopen weekend in Giethoorn met zijn metaaldetector.
"Ik heb een grote herenring gevonden, met twee data erin. Een verlovingsdatum en een trouwdatum", zegt hij.
50 jaar getrouwd
Brand hoopt dat hij de eigenaar van de ring vindt. "Helemaal omdat ze dit jaar vijftig jaar getrouwd zijn." In de ring staan de naam Tjitske en de twee data gegraveerd. De verlovingsdatum is 17 mei 1964 en de trouwdatum is 23 december 1966. "Ik heb dus nog even de tijd om de eigenaar te vinden", lacht Brand. "Ik weet ook niet of de mensen nog leven. Maar de combinatie van verlovingsdatum en trouwdatum moet toch iets opleveren."
Volgens Brand is het een ouderwetse trouwring. "Het is ook een groot formaat. Ik heb al dikke vingers, maar deze ring valt er ruim omheen."
Giethoorn
De ring werd gevonden langs het kanaal in Giethoorn. "De ring lag twintig centimeter diep in de grond, dus waarschijnlijk lag die daar al een tijdje", vertelt Brand. "Maar goud blijft altijd mooi. De ring heb ik weer mooi rond gemaakt." Mensen die in de buurt wonen, vertelden Brand dat er vroeger in dat gebied aardappels werden gerooid. "De ring kan dus van een arbeider zijn geweest."
Brand gaat graag met zijn metaaldetector op pad. "Ik doe dat al 33 jaar, het is een hobby van mij. Ik heb wel een hele schat bij elkaar gevonden, haha. Zo door de jaren heen vind je wel wat leuks, maar echt rijk word je er niet van."

Mensen die meer informatie hebben over de gevonden trouwring, kunnen contact opnemen met RTV Drenthe, via 0592-338080.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.