Nieuwe exploitanten voor restaurant Berk en Heuvel in Diever

Nieuwe exploitanten voor Berk en Heuvel in Diever (Rechten: RTV Drenthe)
Nieuwe exploitanten voor Berk en Heuvel in Diever (Rechten: RTV Drenthe)
DIEVER - Eigenaar Wilco Knol uit Meppel heeft een nieuwe exploitant gevonden voor zijn restaurant Berk en Heuvel in Diever.
Het gaat om Johan en Daniëlle Benjamins, die ook eetcafé Route 36 in Vledder bestieren. "Het is een mooie kans, ik houd van dingen organiseren en dat kan in dit pand. Het pand in Vledder is daar te klein voor", aldus Daniëlle Benjamins.
Knol was al tijden op zoek naar een nieuwe uitbater voor Berk en Heuvel, maar dat lukte maar niet. Uiteindelijk besloot hij het restaurant voor nop aan te bieden voor een ondernemer met een goed plan.

Drie delen

"We willen het restaurant in drieën opsplitsen", vertelt Daniëlle Benjamins, "in het eerste deel komt een soort lunchroom. In het middendeel een café waar je een biljartje kunt leggen en in het laatste stuk komt een steakhouse".

Opknappen

Het complex heeft verschillende zalen die nog opgeknapt moeten worden. Dat vergt investeringen en daarom hoeven de nieuwe exploitanten de eerste drie jaar geen huur te betalen. "Dat hebben we zo afgesproken, het duurt toch wel drie jaar voordat je de zaak aan de loop hebt", aldus Daniëlle Benjamins.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl