Ongeloof over bewering dat paarden elkaar mishandelen

ASSEN - Initiatiefnemer Henk ten Napel van het Meldpunt Paardenmishandeling gelooft er niets van dat paarden elkaar 'mishandelen'.
Dierenarts Gert Teunissen stelde vanochtend op Radio Drenthe dat niet een mens verantwoordelijk is voor de mishandelingen, maar dat de paarden elkaar verwonden.
'Hoef veroorzaakt andere wonden'
Ten Napel vindt het verhaal maar merkwaardig: "Paarden kunnen bij elkaar nooit zulke scherpe snedes veroorzaken, een hoef van een paard geeft hele andere verwondingen." Bij het meldpunt van Ten Napel komen meldingen binnen vanuit het hele land. Daarbij zitten ook meerdere uit Drenthe.

Alleen in een box

Het gaat daarbij om paarden in allerlei situaties. Zo staan ze soms alleen in een box en dan is het volgens Ten Napel toch echt niet mogelijk dat een ander paard de verwondingen aanricht. "In zo'n box staat verder niks. Daar is niets waar een paard zich aan kan verwonden."
Burgerinitiatief
Ten Napel wil met een petitie bereiken dat de politie met een speciaal team op zoek gaat naar de dierenbeul. "De recherche moet niet alleen meer registreren, maar ook rechercheren. Daarbij moeten ze hulp van de burgers gaan vragen, bijvoorbeeld via een speciale website."
Dom
Ook de eigenaren van paarden die ooit mishandeld zijn, reageren vol ongeloof op de beweringen van Gert Teunissen. Het paard van Ria Rozema werd in 2014 mishandeld en dat kan niet anders dan door een mens denkt zij: "De verwondingen zaten rondom de staart, het enige andere paard in de wei was een Shetand. En die is zo klein, die kan daar echt niet bij!"
Een dierenarts die zijn naam niet vermeld wil hebben, reageerde furieus: "De uitlatingen van Teunissen zijn zo dom, dat is verspilde moeite om daar op te reageren!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.