Toekomst paardentram De Vries in Orvelte aan zijden draadje

ORVELTE - Het is niet vanzelfsprekend dat Aaltje en Rein de Vries uit Orvelte door mogen gaan met de paardentram in Orvelte.
Aaltje en Rein kregen vorig jaar zomer te horen dat de vergunning voor de paardentram niet verlengd werd en ze moesten november vorig jaar stoppen. Dit tot grote schrik van het echtpaar: "We deden het al zo lang. We wilden nog graag een jaar door en dan stoppen", vertelt Aaltje. 

Anonieme klachten
Het echtpaar vervoerde met de tram 27 jaar lang bezoekers door Orvelte. Anonieme klachten waren de aanleiding om de verlenging van de vergunning een halt toe te roepen. "We kunnen daar toch met z'n allen over praten in plaats van zo'n abrupt einde", aldus De Vries.

'Ik hoop dat het goedkomt'
Het echtpaar heeft nu een advocaat in de arm genomen om orde op zaken te stellen. "We zitten nu middenin een procedure en gaan om tafel met de gemeente Midden-Drenthe", zegt Aaltje de Vries. "Ik hoop dat het goedkomt."

Vijf partijen
"Er zijn vijf partijen die nu meedingen naar een vergunning voor een paardentram in Orvelte", zegt een woordvoerder van gemeente. De gemeente weet nog niet wanneer bekend wordt wie de vergunning voor de paardentram in het museumdorp krijgt.
Deel dit artikel: