Bangma per direct weg bij Achilles 1894

VOETBAL - Een flinke aderlating voor Achilles 1894. Diederik Bangma vertrekt per direct bij de zondaghoofdklasser uit Assen. De 25-jarige doelman zet zijn carriere voort in Duitsland, bij BV Cloppenburg dat uitkomt in de Regionalliga Nord.
Bangma was bezig aan zijn eerste jaar bij Achilles 1894 en vertrekt met een dubbel gevoel. "Ja, het is natuurlijk wel apart. Ik vertrek terwijl we met Achilles strijden tegen degradatie. Maar soms moet je kiezen voor jezelf en dat doe ik nu. Ik hoop dat ik via Cloppenburg een nieuwe kans krijg in het betaalde voetbal. Of ik eerste keeper word? Dat weet ik nog niet. Hun eerste keeper (Jannik Wetzel) is vertrokken naar de koploper Vfl Oldenburg. Nu moet ik met de andere keeper strijden om de plek in de hoofdmacht."

'Strijden tegen degradatie'
De competitie in de Regionalliga ligt op dit moment stil. "Volgende week beginnen we met de tweede seizoensheft tegen Hamburger SV 2. Het wordt voor Cloppenburg een strijd tegen degradatie, want na 19 duels staat de club onder de streep."

De geboren Veenendaler begon zijn loopbaan bij GVVV en via SC Heerenveen kwam hij in 2011 bij FC Emmen waar hij de concurrentie verloor van Harm Zeinstra. Bangma vertrok na een half jaar naar zondagtopklasser WKE, waar hij vier jaar speelde.

Ekhart maakt rentree
Door het vertrek van Bangma doet Achilles-trainer Theo ten Caat vanaf nu vermoedelijk een beroep op Mark Ekhart, die jarenlang het doel verdedigde van Achilles 1 en de laatste jaren keeperstrainer is op sportpark Marsdijk.
Deel dit artikel: