Asielzoekerscentrum Meppel komt aan Steenwijkerstraatweg

MEPPEL - Het nieuw te bouwen asielzoekerscentrum voor 600 vluchtelingen in Meppel komt aan de Steenwijkerstraatweg. Dat valt op te maken uit de discussie tijdens de extra, drukbezochte raadsvergadering.
Al vrij vroeg in de vergadering bleek dat CDA en GroenLinks voor de locatie aan de Steenwijkerstraatweg zijn. Dat betekent een meerderheid in de raad voor die locatie.

Motie

Gaandeweg de vergadering bleek ook de SP tevreden over de beantwoording van het college op gestelde vragen. Een motie van VVD, ChristenUnie, PvdA en CDA kreeg dan ook steun van GroenLinks en de SP.

Eisen

In die motie krijgt het college de opdracht met eisen en voorwaarden met betrekking tot veiligheid en onderwijs naar het COA toe te gaan. Pas als aan die eisen wordt voldaan mag het college van burgemeester en wethouders een overeenkomst met het COA sluiten.

Minpunten

Dat was kort nadat negen insprekers hun zegje hadden gedaan. Ondernemers en omwonenden van de Steenwijkerstraatweg benadrukten nogmaals de nadelen die zij aan die locatie vinden kleven.

Actiegroep

Onder de insprekers waren ook vertegenwoordigers van de actiegroep tegen het azc. Een ondernemer van het industrieterrein tegenover de Bremenbergweg, een andere mogelijke locatie, gaf aan dat dat in zijn ogen niet de goede plek is.

Demonstratie

Voorafgaand aan de raadsvergadering was er een demonstratie van tegenstanders van een azc in Meppel. Er waren minder demonstranten dan twee weken geleden, maar ze hadden des te meer spandoeken bij zich.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl