Blessure Deul, basisplaats Overtoom bij FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen moet het morgenavond in het uitduel tegen Helmond Sport stellen zonder aanvallende middenvelder Boy Deul, die kampt met een bovenbeenblessure.
Daardoor is er een basisplaats voor Tom Overtoom, de huurling van Excelsior die vorige week al een kleine twintig minuten meespeelde in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Telstar.
Balans en rust
Overtoom liet in de korte fase zien wat hij aan FC Emmen kan toevoegen. Hij eiste ballen op, verdeelde het spel en zorgde bovendien voor balans en rust in het spel van de Drentse club, die de laatste drie duels op rij won en bovendien drie keer de nul wist te houden.

'Het moet beter'
Met de reeks van drie duels zonder tegentreffers gaven de Emmenaren het gewenste antwoord op de kritiek van trainer Marcel Keizer die vond dat zijn ploeg, met name in de fase kort voor de winterstop, teveel onnodige tegentreffers incasseerde. "Daar hebben we veel aandacht aan besteed, ook tijdens de trainingen. Want het is wel gebleken dat we moeite hebben om terug te komen van een achterstand. Als we de score openen winnen we ook. Maar daarnaast wil ik dat we voetballend stappen maken. Ik heb altijd al gezegd: winnen staat op één, maar dan volgt al snel dat dat moet gebeuren met goed voetbal. De afgelopen week hebben we vooral getraind op de opbouw en het vinden van de vrije man, dus laten we hopen dat dat zijn vruchten afwerpt de komende periode."

Helmond Sport

FC Emmen staat op dit moment op de gedeelde 5e plaats in de Jupiler League, met 34 punten uit 22 wedstrijden. Helmond Sport staat 12 en heeft 7 punten minder dan de Drenten. Dat was overigens drie weken geleden nog niet het geval, maar door drie opeenvolgende nederlagen (tegen Jong Ajax, NAC en Fortuna Sittard) is de ploeg van oud FC Emmen-trainer Jan van Dijk flink gezakt op de ranglijst. Helmond Sport was overigens in Emmen (dat was in augustus) met 0-1 te sterk voor de mannen van Marcel Keizer.

LIVE

Helmond Sport - FC Emmen begint om 20.00 uur en is live te volgen op Radio Drenthe. Verslaggevers ter plekke zijn René Posthuma en Niels Dijkhuizen.
Vermoedelijke opstelling
Telgenkamp; Van Deelen; Seip; Streutker, Siekman; Rozema, Mannes, Overtoom; Gyasi, Kolder en Danso
Frank Olijve en Johan Kulhan ontbreken vanwege blessures.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.