Stelling: De huidige euthanasieregels zijn te streng

Minister Schippers houdt het rapport 'voltooid leven' vast (Rechten: Koen van Weel / ANP)
Minister Schippers houdt het rapport 'voltooid leven' vast (Rechten: Koen van Weel / ANP)
ASSEN - De huidige euthanasieregels zijn goed zoals ze nu zijn. Dat is de conclusie van het 'voltooid leven' rapport dat minister Schippers van Volksgezondheid gisteren in ontvangst nam.
Maar volgens de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) vallen veel mensen die behoefte hebben aan euthanasie, buiten de regels. "Er zijn veel mensen die worstelen met een 'voltooid leven', maar geen opeenstapeling van ouderdomsklachten hebben, en die dus niet in aanmerking komen voor euthanasie", aldus de organisatie.

Meningen

PvdA, D66 en VVD reageerden teleurgesteld op het rapport. Ze vinden dat mensen een waardig einde aan hun leven moeten kunnen maken, als dat voor hen de enige optie is. De SGP is het daar niet mee eens.

Stelling

Wat vindt u? Is euthanasie toegankelijk genoeg? Of zijn de huidige regels wat u betreft te streng en vallen daardoor te veel mensen tussen wal en schip?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592- 331188 of kijk op Facebook.com/drenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

De stelling van gisteren vroeg of mensen er extra geld voor overhebben om bewuster inkopen te doen. Bijna zestig procent heeft dat er niet voor over. Iets meer dan veertig procent geeft aan wel extra te betalen voor bewuste boodschappen. In totaal brachten 781 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.