DOS'46-speler Zegwaard rest van het seizoen uitgeschakeld

Marco Zegwaard (r) in betere tijden (Rechten: Herry Borrink/DOS'46)
Marco Zegwaard (r) in betere tijden (Rechten: Herry Borrink/DOS'46)
KORFBAL - Na de zware blessure van Geertje Hoekstra moet DOS'46 het de rest van het zaalseizoen in de Korfbal League ook stellen zonder Marco Zegwaard.
Uit een MRI-scan blijkt dat de voorste kruisband in zijn linker knie is ingescheurd.

Tegen Dalto

Zegwaard raakte, net als Hoekstra, twee weken geleden tegen Dalto al geblesseerd, maar kreeg vandaag pas de uitslag.

Grote aderlating

DOS'46-coach Daniel Hulzebosch noemt het 'een grote aderlating'. Het is nog niet bekend hoever de kruisband precies is ingescheurd. "Het is vooral vervelend voor Marco zelf. Je hoopt nog dat het zijn meniscus is, maar dat bleek niet het geval. Voordat je weer echt gaat spelen moet je de knie weer optrainen en het zaalseizoen duurt nog maar twee maanden, dus dat zal niet lukken", zegt Hulzebosch.

Geertje Hoekstra

In dezelfde wedstrijd tegen Dalto zag de trainer een minuut na Zegwaard ook Geertje Hoekstra het veld verlaten met een afgescheurde achillespees.

Aanpassen

"We hebben een brede selectie en kunnen best wat opvangen, maar ze spelen ook niet voor niets in het eerste", aldus Hulzebosch. Hij zal z'n selectie zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen AW.DTV uit Amsterdam aan moeten passen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.