PvdA-Kamerlid Wolbert: Dubbele windmolenrij bij Drouwenermond moet van tafel

ASSEN - "Als er dan toch nog iets aan de omstreden windmolenplannen voor de Veenkoloniƫn te wijzigen is, laat het dan de dubbele molenrij bij Drouwenermond zijn."
Deze dringende oproep deed PvdA-Tweede Kamerlid Agnes Wolbert vanmiddag aan minister Henk Kamp, die de regie houdt over de windmolens. Ze deed dat in het Radio Drenthe-programma Cassata.

Regie bij het Rijk
Wolbert betreurt het, net als de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn, dat de rechter heeft bepaald dat de rijkscoördinatieregeling voor de Veenkoloniën van kracht blijft. "Het was mooi geweest, als de regie bij de provincie en de gemeenten was komen te liggen. Maar helaas."

Zie ook: Rijk houdt regie over windmolens in de Veenkoloniën

Het wachten is nu op de definitieve planvorming voor de windmolens in de Veenkoloniën. Die wordt begin maart verwacht.

Ingesloten
Het lintdorp Drouwenermond wordt volgens de laatste opstelling van de windmolens, ingesloten tussen twee rijen windmolens. Wolbert heeft als kamerlid daar al eerder tegen geprotesteerd en ook de PvdA in de Tweede Kamer kwam al met moties. "Die hebben helaas nog geen verandering gebracht. Maar als er nu eindelijk wat in beweging mag komen, dan liefst daar. We zijn nog niet aan het einde van het proces."

Eerder hierover: PvdA-kamerlid Wolbert: voor en achter windmolens is tegen de afspraak

Ook in Provinciale Staten van Drenthe is afgelopen week een motie aangenomen, op initiatief van de PvdA, dat in elk geval de dubbele molenrij van tafel moet.
Deel dit artikel: