DOS'46 zet belangrijke stap richting lijfsbehoud

KORFBAL - In de strijd om handhaving heeft DOS'46 uitstekende zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen AW.DTV uit Amsterdam te winnen. Het duel tussen de nummers zeven en negen van de Korfbal League eindigde in 31-24.
Naast de langdurig geblesseerden Marco Zegwaard en Geertje Hoekstra moest DOS'46 het opnieuw stellen zonder Nynke Sinnema, die vanwege ziekte niet getraind had. Zij werd vervangen door Rosemiek Harrewijn en daarmee koos Hulzebosch voor veel power bij de vrouwen.

Afstand
Het plannetje van Hulzebosch werkte, want na een gelijkopgaande beginfase nam DOS'46 afstand van de gasten. Bij rust was het 15-11, waarna de Nijeveners gestaag wegliepen van de ploeg die vorig seizoen in de Hoofdklasse-finale nog te sterk was geweest. DOS'46, dat in de slotfase veelvuldig wisselde, won uiteindelijk met 31-24. Daarmee kwamen de roodzwarten pas voor de derde keer dit seizoen boven de 25 doelpunten uit. Topscorer was Sven Jonker met acht goals.

Hulzebosch was na afloop blij met de zege. "Wij vinken in het begin van de competitie een aantal wedstrijden aan die we willen winnen. Daar was deze er eentje van. Ik ben heel erg blij dat we zo'n wedstrijd neerleggen ondanks alle blessures."

Nienke Hintzbergen, die sinds het wegvallen van Geertje Hoekstra vast in de hoofdmacht speelt: "Dit zijn hele belangrijke punten. Het verlies van vorige week tegen Fortuna was zuur, maar dat hebben we vandaag goed gemaakt. Met mij persoonlijk gaat het met de week beter."

Zesde plaats
DOS'46 bezet met negen punten uit tien duels de zesde plaats in de Korfbal League. De promovendus staat nu zes punten los van rode lantaarndragers DVO en AW.DTV en mag zelfs voorzichtig naar een play-offplek kijken.
Meer over dit onderwerp:
Korfbal DOS'46 Nijeveen
Deel dit artikel: