Stelling: Als ik hulp nodig heb, ga ik naar mijn buren

Kwetsbare ouderen kunnen meer hulp gebruiken
(Rechten: archief RTV Drenthe)
Kwetsbare ouderen kunnen meer hulp gebruiken (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - In dorpen kennen de mensen elkaar goed en wordt er snel hulp geboden. Tenminste, dat is het beeld. Maar volgens psycholoog Lotte Vermeij valt het in de praktijk nogal tegen, zo stelt zij in het rapport Kleine Gebaren, dat vandaag verschijnt.
Ook in dorpen zouden de kwetsbaarste ouderen vaak niet de hulp krijgen die ze nodig hebben.

'Angst privacy te schenden'

Volgens het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau is de angst om de privacy te schenden één van de redenen waardoor hulp soms achterwege blijft.
Mensen kennen elkaar in dorpen vaak goed, maar dat zou niet automatisch leiden tot hulp voor ouderen die daar de meeste behoefte aan hebben. Dorpsbewoners ontvangen weliswaar meer 'informele hulp' naarmate ze ouder worden, maar van de 85-plussers zegt 40 procent meer hulp nodig te hebben.

Stelling

Krijgen ouderen genoeg hulp vanuit de buurt of mogen ze er best vaker om vragen? Zou u bijvoorbeeld naar uw buren gaan voor hulp?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592- 331188 of kijk op Facebook.com/drenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

De stelling ging vrijdag over euthanasieregels. Van de 764 stemmers vindt 78 procent dat de regels te streng zijn. 175 stemmers vinden dat de regels nog wel wat kunnen worden aangescherpt.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.