'Buurtzorg neemt grootste deel TSN Thuiszorg over'

Buurtzorg en TSN praten al een tijd met elkaar (Rechten: Andries Ophof / RTV Drenthe)
Buurtzorg en TSN praten al een tijd met elkaar (Rechten: Andries Ophof / RTV Drenthe)
ASSEN - Buurtzorg Nederland wil zo'n 75 procent van de werkzaamheden van thuiszorgbedrijf TSN overnemen. Dat meldt de NOS op haar website. Het voorstel voor de overname wordt vandaag naar gemeenten gestuurd.
Buurtzorg en TSN praten al een tijdje met elkaar over een overname. Dat vraagt de nodige tijd, omdat zo'n 350 gemeenten in Nederland gebruikmaken van de diensten van het bijna failliete TSN. In Drenthe gaat het om bijna alle gemeenten.

Gemeenten moeten meer betalen

Het voorstel geldt alleen voor gemeenten die in de ogen van Buurtzorg voldoende betalen voor de zorg die ze afnemen. "Gemeenten die te laag betalen zijn niet meegenomen", zegt Buurtzorg-directeur Jos de Blok tegen de NOS.
Als de overname slaagt gaat het personeel ook mee naar Buurtzorg. Cliënten houden in dat geval dezelfde thuiszorgmedewerkers. Ook het huidige arbeidscontract blijft dan volgens Buurtzorg in stand.
Vakbond CNV reageert afwachtend en zegt dat het allemaal nog lang niet in kannen en kruiken is.

Donderdag meer informatie over overname

TSN kwam vorig jaar in financiële problemen. Volgens de vakbonden kwam dat onder meer doordat gemeenten, die zorg afnemen van het bedrijf, de tarieven die ze daarvoor betalen flink onder druk zetten. Het bedrijf vroeg eind november uitstel van betaling aan.
Buurtzorg Nederland is een stichting zonder winstoogmerk. Donderdag is er een informatiebijeenkomst waarin Buurtzorg de plannen verder toelicht. De gemeenten hebben twee weken de tijd om een beslissing te nemen. De Blok laat weten dat de gemeenten die nu niet benaderd zijn, alsnog welkom zijn om zich aan te sluiten, als ze toch bereid zijn aan de voorwaarden te voldoen en de tarieven te verhogen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.