'Windboeren' nemen afstand van kritiek Jan Nieboer

Hans Mentink (Rechten: RTV Drenthe / Steven Stegen)
Hans Mentink (Rechten: RTV Drenthe / Steven Stegen)
GIETERVEEN - Is het 'oorlog' tussen de windboeren en ondernemers in de Veenkoloniën? Volgens Jan Nieboer van de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VvBK) kun je daar inmiddels van spreken. Maar de initiatiefnemers van de windmolens vinden dat Nieboer het veel te zwaar aanzet.
Nieboer zei zaterdag bij de lokale omroep RTV Stadskanaal dat de spanning in de Veenkoloniën toeneemt en dat de windboeren druk zouden uitoefenen op leden van de ondernemersvereniging. Zo zou er gedreigd worden met het intrekken van opdrachten.

Twijfels over weerstand

Hans Mentink uit Gieterveen, één van de initiatiefnemers achter het windpark in de Veenkoloniën, vraagt zich hardop af of Nieboer wel namens alle leden van de ondernemersvereniging spreekt. "Ik vraag me af of de weerstand zo groot is als Nieboer zegt. Ik spreek ook ondernemers die de komst van windmolens accepteren en er zakelijk naar kijken. Die ondernemers willen graag werk voor ons doen, maar Nieboer maait ze op deze manier het gras voor de voeten weg", aldus Mentink.

Geen dreiging of intimidatie

Mentink zegt dat er geen sprake is van dreiging of intimidatie. "We hebben vanaf het begin gezegd dat we graag hebben dat werk dat voortvloeit uit de windparken zo veel mogelijk door lokale bedrijven wordt gedaan. Ik heb er zelf nog nooit een zakelijke relatie door verbroken. Maar door de manier van handelen van Nieboer kan ik me wel voorstellen dat andere boeren afwegingen gaan maken en dat vind ik jammer."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.