Provincie geeft inwoners Rietlanden hoop: omstreden spoorplan uitgesteld

EMMEN - Goed nieuws voor de tegenstanders van het omstreden spoorplan rond station Emmen-Zuid. De provincie is bereid om nog eens kritisch naar de plannen te kijken.
Dat bleek tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis van Emmen. De commissie zou discussiëren over het spoorplan, dat door de aanleg van een extra spoor meer treinverkeer naar Emmen mogelijk moet maken. Maar wethouder René van der Weide maakte bij het begin van de vergadering bekend dat hij het plan van de agenda haalt.

'Proces tijd gunnen'
De wethouder deed dat nadat hij contact had met gedeputeerde Henk Brink. "De gedeputeerde heeft met een groep bewoners gesproken en de provincie wil nu kijken of er een andere variant mogelijk is. Onze rol als gemeente is bescheiden, wij gaan over het bestemmingsplan. Gezien de ontwikkelingen is het beter om het proces even tijd te gunnen", aldus de wethouder.

Lees ook: Inwoners Rietlanden willen aangepast spoorplan voor Emmen-Zuid

Hoop door het uitstel
Twee inwoners van de Rietlanden kregen toch de gelegenheid om in te spreken over het spoorplan. Herman Posthumus put hoop uit het uitstel. "We gaan er voorlopig van uit dat we dit positief moeten duiden. Maar onze voorkeur blijft onze eigen variant."

De bewoners zien graag dat het extra spoor ten zuiden van het station komt, net als de benodigde wissel en een extra perron. Ze zeggen dat hun plan anderhalf miljoen goedkoper is dan de voorkeursvariant van de gemeente.
Deel dit artikel: