De Zorgzaak in Hoogeveen wil taken TSN Thuiszorg overnemen

HOOGEVEEN - Thuiszorgorganisatie De Zorgzaak in Hoogeveen heeft alle Drentse gemeenten een voorstel gedaan voor overname van de taken van het noodlijdende TSN Thuiszorg.
Gisteren werd bekend dat Buurtzorg in de race is om ruim driekwart van het werk van TSN over te nemen. Het is nu aan de gemeenten om te bepalen met wie ze in zee gaan.

Geen staatssteun

Volgens directeur Ruud Slot van De Zorgzaak kan er een samenwerking komen tussen Drentse zorgaanbieders en gemeenten, zonder dat er financiële staatssteun nodig is. "Buurtzorg krijgt met hulp van de overheid een positie in de markt", zegt Slot. Dat is volgens hem onterecht.

Lees ook:
CNV verwacht reorganisatie bij thuiszorgbedrijf TSN

Knoop doorhakken

Het is nu afwachten wat de gemeenten gaan doen. "Het voorstel ligt bij de gemeenten, zij gaan hierover", aldus Slot. Wanneer er duidelijkheid komt weet hij niet, maar wat Slot betreft kan de knoop vandaag nog worden doorgehakt.

TSN
TSN kwam vorig jaar in financiële problemen. Het noodlijdende thuiszorgbedrijf levert zorg in vrijwel alle Drentse gemeenten. In totaal werken twaalfduizend medewerkers bij het thuiszorgbedrijf, van wie ongeveer tweeduizend in Drenthe. Het bedrijf heeft vestigingen in Hoogeveen, Emmen en Assen.
Deel dit artikel: