Oud-international Guido Rink keert terug in selectie Hurry-Up

HANDBAL - Oud-international Guido Rink keert terug in de selectie van JMS Hurry-Up. Joop Fiege heeft de 34-jarige doelman per direct toegevoegd aan zijn selectie.
Daardoor zat Rink gisteravond ook in de selectie voor de eerste wedstrijd in de kampioenspoule tegen OCI-LIONS in Sittard, die met 33-29 verloren ging.
"Het is net als fietsen"
Door de blessure van Tom Grouwe stond Rink, in keeperstenue, al een aantal weken stand-by, al bleef zijn inzet tot dusver zeer beperkt. "Keepen verleer je niet. Het is net als fietsen", aldus Hurry Up-trainer/coach Joop Fiege. "Guido moet nu vooral fitter worden, want je hebt er niets aan als hij een paar geweldige reddingen verricht en vervolgens iets afscheurt."
"Een paar jaar rust heeft de heupen goed gedaan"
"Een paar jaar rust heeft de heupen kennelijk goed gedaan", laat Rink weten. "Ik heb geen pijn na een training, dus kan het weer. Wat er nog moet gebeuren? Ik mis nu vooral explosiviteit in de beenspieren, dus ik ben nog niet zo snel. Dat moet ik gaan opbouwen. Ik ga meer trainen, ook individueel en zal ik wedstrijden moeten spelen."
"In principe alleen dit seizoen"
Rink laat weten dat zijn rentree in principe alleen geldt voor dit seizoen. "Alhoewel we daarover ook helemaal niet gesproken hebben lijkt het me voor de hand liggen dat ik volgend seizoen niet keep. Ik ga ervan uit dat het keepersprobleem dan ook weer opgelost is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.