Gemengde gevoelens bij Hurry Up na nederlaag bij Lions

HANDBAL - Hurry Up is de play-offs om de landstitel begonnen met een nederlaag bij regerend landskampioen Lions. In Sittard werd het na een 18-15 ruststand uiteindelijk 33-29. Volgens de thuisclub een zege in een 'verplicht nummertje' op weg naar het europacupduel van komend weekend. Volgens de Zwartemeerders een gemiste kans om een punt of misschien wel meer te pakken in Limburg.

"Nederlaag met perspectief"

"Natuurlijk speel je wel tegen de landskampioen, maar het is duidelijk dat zij niet in de beste fase van het seizoen zitten, dus lagen hier zeker mogelijkheden. Als wij wat minder technische fouten hadden gemaakt, meer open kansen hadden benut en vooral in de tweede helft meer druk hadden gegeven op hun jonge middenopbouwer was het een stuk spannender geworden. Als we daar van leren is dit een nederlaag met perspectief", aldus Hurry Up-trainer/coach Joop Fiege.

Vaidas Trainavicius

Fiege miste in Sittard liefst zes spelers (Tobias Marx, Ruben Fiege, Emiel Wehkamp, Thies Berendsen, Mart Aalderink en Tom Grouwe waren geblesseerd of ziek afwezig). Spelbepaler Vaidas Trainavicius was wel van de partij. De Litouwse opbouwer was verre van okselfris vanwege een peesblessure aan zijn hand, werd door Fiege ook veelvuldig aan de kant gehouden, maar wanneer hij in het veld kwam gebeurde er wel iets. Met Trainavicius had Hurry Up meer body, meer structuur en vooral meer verrassing. "Het was nog niet 100%, maar als hij over een paar dagen zijn brace krijgt kan hij weer vrijuit spelen", aldus Fiege over zijn beste speler.

Echte wedstrijd

Omdat Lions, afgelopen zaterdag nog verrassend verliezend finalist van de BeNe-league tegen Hasselt, voldoende fouten maakte werd Hurry Up in staat gesteld om er een echte wedstrijd van te maken. Van een 10-5 achterstand knokten de Zwartemeerders zich bij 14-14 naast Lions, maar door het missen van open kansen van Hurry Up bleef de thuisclub aan de positieve kans van de score. Bij rust was het gaatje drie punten: 18-15.

Bernatavicius scoorde niet

Dichterbij dan drie punten kwam Hurry Up na rust niet, ondanks enkele fraaie treffers van Trainavicius. Maar de Litouwer werd ver van de goal verdedigd en dus werd er ook een beroep gedaan op de andere schutters van Hurry Up Ronald Suelmann, Jort Neuteboom (die de eerste helft verdienstelijk speelde als middenopbouwer) en Tomas Bernatavicius. Suelmann kwam tot vier goals, Neuteboom scoorde er drie maar Bernativicius vond het net niet één keer. Tel daarbij op dat Lions debutant Ephraim Jerry (die normaal gesproken in het tweede team speelt) vanaf de middenopbouwpositie te simpel zeven keer mocht scoren en de nederlaag van 33-29 is verklaard.

Rentree Rink bleef uit

Guido Rink, de keeperstrainer van Hurry Up die sinds vandaag weer speler is, kwam niet in actie. "Nee, dat hoefde niet. Manuel Kremer en Harmen Voogt stonde prima te spelen. Ik moet ook fitter worden. Ik ga voor mezelf meer trainen en zal meer wedstrijden gaan spelen. Te beginnen zaterdag in het tweede en dan zien we wel wat mijn rol kan zijn in de play-offs"

Topscorers Hurry Up

Trainavicius 9, Mik 5, Falke 5, Suelmann 4, Neuteboom 3, Cibulskis 3

Volgende wedstrijd

Hurry Up speelt 20 februari de tweede wedstrijd in de play-offs. Tegenstander, in Zwartemeer, is dan Volendam. E&O komt twee dagen eerder voor het eerst in actie in de kampioenspoule en reist dan af naar Aalsmeer.