Gemeente Midden-Drenthe in de fout: Paardentram De Vries mag ook dit jaar in Orvelte rijden

ORVELTE - Rein en Aaltje de Vries mogen dit jaar 'gewoon' met hun paardentram door museumdorp Orvelte rijden, na een fout van de gemeente. Dat maakte burgemeester Ton Baas van de gemeente Midden-Drenthe vandaag bekend.
Het echtpaar De Vries vervoert al sinds 1989 bezoekers door Orvelte met hun paardentram. Afgelopen zomer bleek dat er meer gegadigden waren om met een paardentram door het museumdorp te rijden. De gemeente besloot om de aanbesteding van de vergunning openbaar te maken.

Lees ook: Toekomst paardentram De Vries in Orvelte aan zijden draadje

Gemeente vergat schriftelijke reactie
Inclusief de familie De Vries meldden zich vijf gegadigden. Maar doordat de gemeente niet meteen in juli een schriftelijke reactie aan het echtpaar gaf waarin stond dat de vergunning niet verlengd werd, mag de tram van De Vries dit jaar opnieuw door Orvelte rijden om toeristen te vervoeren.

Familie De Vries is blij
"We zijn hier hartstikke blij mee", vertelt een opgeluchte Aaltje de Vries. Het echtpaar wilde namelijk nog een jaar door en dat kan nu. "We gaan weer lekker met de tram rijden. We hopen dat het een prachtige zomer wordt in Orvelte, met hopelijk mooi weer."

Vergoeding
De procedure voor een nieuwe vergunning wordt na de zomer opgestart. "Ik heb gepraat met de andere belangstellenden voor de paardentram", vertelt burgemeester Ton Baas. "Ik heb gezegd hoe het zit. Ze hebben begrip voor de situatie. Ik baal er ontzettend van hoe het gegaan is."

De andere vier partijen die de paardentram wilden overnemen, hebben een onkostenvergoeding van driehonderd euro van de gemeente gekregen.