Herinneringen aan Hotel Braams: 'Hier is ons geluk begonnen'

GIETEN - Hotel Braams is een begrip in Gieten en omstreken. Na bijna vierhonderd jaar zit er straks geen horecabedrijf meer in dit pand. De deuren van het hotel gaan voorgoed op slot.
RTV Drenthe vroeg op social media: Welke herinneringen heb jij aan het hotel?

'Hier is ons geluk begonnen'

Eén van de herinneringen aan Hotel Braams komt van Anita Huis-Snippe uit Zaltbommel: "Hier is ons geluk begonnen, mijn vriendje gaf mij hier een gouden vriendschapsring", vertelt ze op de Facebook-pagina van RTV Drenthe.

Gouden vriendschapsring

Anita Huis-Snippe is geboren in Hollandscheveld. "Ruim vijftig jaar geleden kreeg ik van mijn toenmalige vriendje de ring in Hotel Braams. Het grappige was dat hij een tangetje mee had genomen om de ring ter plekke op maat te maken, ik had nogal dunne vingers. Inmiddels zijn we al vijftig jaar getrouwd."

'De herinnering hebben we nog'

De rekening van het hotel en van de ring hebben ze nog, maar de ring zelf is ze kwijt. "Mijn kleindochter had de ring geleend, want ik deed er toch niks meer mee. Maar tijdens het zwemmen is ze 'm kwijt geraakt. Zij was overstuur, ik niet, want we hebben de herinnering nog."

Andere reacties op Facebook

Ook oud-medewerkers van het hotel delen op social media hun verhaal. Zo laat Yvonne van de Maas weten dat ze jaren met veel plezier in het hotel gewerkt heeft. "Gek idee hoor, heb daar jaren met veel plezier een bijbaantje gehad."
Pieter Niezing zegt dat hij er als als 18-jarige twee jaar lang gewerkt heeft als leerling kelner, eind jaren 70. Hij herinnert zich exclusieve diners, waar het personeel met witte handschoenen aan bediende. En elk jaar tijdens de TT was coureur Agostini met zijn team te gast.
Ook Kees ten Broek deelt zijn verhaal op social media. Hij heeft er met veel plezier stagegelopen: "Vroegere leerbedrijf SVH leerling Gastheerschap met hoofd bediening, meneer Van der Laan. Geweldige leerzame periode!"

Huwelijksnacht

Rosemarie Heide laat in een reactie weten dat ze in 1968 haar huwelijksnacht heeft doorgebracht in Hotel Braams. "Mooie herinnering!"

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.