Kartdieven raakten verblind door grote geldbeloning

WEITEVEEN - Omdat de dieven van twee karts in een politieval zijn getrapt, heeft Ferdy Snijders uit Weiteveen zijn gestolen karts weer terug.
Snijders kan na een week slecht slapen weer genieten van zijn nachtrust. De eigenaar van de karts vertelt op Radio Drenthe dat hij 'ontzettend opgelucht' is.

Beloning doet de das om

De karts werden op 24 januari gestolen uit de racebus die op het bedrijventerrein van Snijder stond. Snijder loofde een beloning van 10.000 euro uit voor de tip waarmee de spullen terugkwamen. En juist die beloning heeft de daders de das omgedaan. Zij zagen het enorme geldbedrag ook wel zitten en meldden zich bij Snijders. Snijders vond het verdacht dat de mannen wel heel veel wisten over de verdwenen karts. Hij gaf dit door aan de politie.

Woonwijk

De politie bedacht een plan, zodat de mannen in de val zouden lopen en dat is goed gelukt. Hoe de mannen precies zijn gepakt, wil de politie niet vertellen.
De karts bleken uiteindelijk in de buurt van een woonwijk te staan. De spullen zien er nog goed uit en zijn niet beschadigd. Snijders verwacht dat hij komend weekend weer kan racen met zijn karts.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.