Voorzitter raad van toezicht Vanboeijen weigert af te treden

Het hoofdkantoor van Vanboeijen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het hoofdkantoor van Vanboeijen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Janny Vlietstra weigert af te treden als voorzitter van de raad van toezicht van zorginstelling Vanboeijen in Assen. "De zaak is simpel, een instelling heeft een toezichthouder nodig", laat ze in een reactie aan RTV Drenthe weten.
De medezeggenschapsraad (MR) wil dat Vlietstra opstapt. Gisteren stapten alle leden van de raad van toezicht op, behalve Vlietstra. De MR vindt dat
. Daarnaast vindt de MR dat Vlietstra advies van de raad niet op waarde heeft geschat en serieus genomen.
Aan het Dagblad van het Noorden laat Vlietstra verder weten zich niet te herkennen in dat beeld. Ook vindt ze dat alle fatsoensnormen worden overschreden.

Chaos

Het rommelt al langere tijd binnen het management van de instelling, die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Al maanden is het een komen en gaan van managers. Regelmatig worden ontslagzaken voor de rechter uitgevochten.

Bijeenkomst

Vakbond FNV houdt komende week een bijeenkomst voor de Vanboeijen-medewerkers. Aanleiding is de aanhoudende bestuurlijke chaos binnen de instelling.
Voorzitter Arna van der Wal van de medezeggenschapsraad wilde niet reageren op het besluit van Vlietstra. "Vanwege ontwikkelingen die momenteel gaande zijn, kan ik daar op dit moment niets over zeggen", zegt Van der Wal. Welke ontwikkelingen dat zijn, kon ze niet toelichten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.