Marcel Keizer per direct naar Cambuur

VOETBAL - Marcel Keizer is per direct de nieuwe trainer van Cambuur Leeuwarden.

De 47-jarige oefenmeester, die bezig was aan zijn eerste seizoen bij FC Emmen, heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor de duur van 2,5 seizoen.

Keizer en Cambuur
Een onbekende is Keizer zeker niet in Leeuwarden. Als middenvelder speelde hij tussen 1989 en 1998 bijna 300 wedstrijden in het geel-blauw en vorig seizoen was hij actief als technisch manager van SC Cambuur.

Blij met terugkeer
Keizer is blij met zijn terugkeer naar SC Cambuur. “Alhoewel ik het prima naar mijn zin had bij FC Emmen is dit een kans die niet vaak voorbij komt. Niet alleen krijg ik de mogelijkheid om bij een Eredivisieclub aan de slag te gaan, dit mag ik ook nog eens doen bij de club waar ik het grootste gedeelte van mijn voetballeven heb doorgebracht. Samen met iedereen binnen de club gaan we er alles aan doen om SC Cambuur in de Eredivisie te houden.”

Bovenaan het lijstje
Technisch directeur Henry van der Vegt over de komst van de nieuwe trainer: “Marcel stond bovenaan ons lijstje omdat hij de club, de spelers en de technische staf goed kent en bovenal omdat hij een zeer kundige trainer is. Dat heeft hij bij zijn vorige clubs al bewezen en die ervaring kunnen we in deze fase goed gebruiken.”

Lees ook: FC Emmen-directeur Beekman: Prachtige kans voor Keizer
Deel dit artikel: