Bewoners Noordbargerstraat Emmen vrezen verkeersoverlast

EMMEN - Het is er heerlijk rustig en er lopen zelfs kippen op straat. Maar een groep bewoners van de Noordbargerstraat in Emmen vreest voor verkeersoverlast in hun nu nog idyllische straat. Dat komt door de plannen van de gemeente met de Ermerweg.
Vanwege de opening van het nieuwe dierenpark Wildlands wil de gemeente af van het doorgaande verkeer op de Ermerweg. De straat is nu nog een aantrekkelijke route vanaf de Rondweg naar het centrum. Emmen gaat de aansluiting op de Rondweg binnen enkele weken afsluiten. Daarnaast komt er nog een afsluiting ter hoogte van de afslag naar de Noordbargerstraat.

Bang voor overlast
Voor de groep bewoners zit daar het probleem. "Het doorgaande verkeer is dan misschien wel van de Ermerweg af, maar lokaal verkeer zal toch z'n weg zoeken door onze Noordbargerstraat. We zijn bang voor overlast", zegt Elgar Feddema namens de bewoners.

De bewoners juichen het toe dat er straks geen doorgaand verkeer meer over de Ermerweg komt, maar vinden de 'knip' bij hun straat voorbarig. "Laten we eerst eens kijken hoe het met de verkeersstromen rond de dierentuin loopt en dan pas kijken of de knip nodig is."

Verrast
Wethouder Bouke Durk Wilms van Emmen zegt verrast te zijn door de kritiek vanuit de buurt. Hij zegt dat de plannen uitvoerig zijn besproken met de erkende overlegpartner. Wel is Wilms bereid om met de buurtbewoners in gesprek te gaan en te kijken of er toch nog alternatieven mogelijk zijn. Dat gesprek vindt woensdag plaats.
Deel dit artikel: