Column Jaap Stalenburg: Beekman snapt niets van profsport

OPINIE - FC Emmen en Wim Beekman begrijpen niets van profsport. Dat zegt Jaap Stalenburg in z'n wekelijkse column op Radio Drenthe Sport over het nieuws dat hoofdtrainer Marcel Keizer per direct FC Emmen verruilt voor eredivisionist SC Cambuur.
"Ik ben nog steeds niet uitgelachen om het persbericht dat vanmiddag vanuit sportpark Meerdijk de wereld ingestuurd werd. Marcel Keizer schijnt volgens voorzitter Wim Beekman van FC Emmen Louis van Gaal op te volgen bij Manchester United", opent Stalenburg met een knipoog. "Want ik citeer Beekman letterlijk: 'Dit is een prachtige kans voor Keizer'. Let wel, het gaat over Cambuur".

Tweede opvallende trainerswissel

Stalenburg denkt dat de betaalde voetbalclub uit Emmen en voorzitter Beekman niets snappen van profsport. "Denkt Wim Beekman echt dat de volgers van FC Emmen gek zijn? Het beste bewijs dat de club niets begrijpt wat er speelt is dat Beekman letterlijk schrijft dat hij het als een compliment ziet dat de Eredivisieploeg het in zijn hoofdcoach ziet zitten", aldus de columnist. "Alles draait om winnen. Het is geen supermarkt waar een kruidenier zorgt dat de caissière glimlachend aan de kassa zit en de baas vriendelijk bedankt bij promotie naar hoofd caissière".
Aan het eind van z'n column denkt Stalenburg hardop over de tweede opvallende trainerswissel aan de Meerdijk binnen een jaar tijd. "Wat is er echt aan de hand in de vesting aan de Meerdijk", vraagt hij zich af. "Heeft Keizer ruzie gemaakt met de betweters in de skyboxen? Na Joop Gall vertrekt er weer een trainer op een bizarre manier. En van die persverklaring van vanmiddag geloof ik echt, beste Wim, geen barst".

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.