Sterk Germanicus klopt SVBO in Drentse derby

VOETBAL- In de eerste klasse F heeft Germanicus verrassend gewonnen van titelkandidaat SVBO. Na een 0-2 ruststand won de ploeg uit Coevorden uiteindelijk met maar liefst 0-4.
Germanicus was vanaf de eerste tot de laatste minuut heer en meester in een nat, koud en winderig Barger-Oosterveld. Via Jurnel Royer en Erwin Smale kwam de uitploeg eenvoudig op een 0-2 voorsprong. SVBO kwam geen moment in de wedstrijd en speelde zonder enige bezieling.
De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Royer en Smale scoorden voor Germanicus en SVBO speelde zwak. Dat Germanicus nog een kwartier met tien man verder moesten door een rode kaart voor invaller Marco Verhoef, had geen invloed op het verdere verloop van de wedstrijd.

Schade beperkt

Gelukkig voor de ploeg van Rolf Veneboer speelde koploper Heerenveen gelijk bij TEVV (1-1) en bleef de schade beperkt. Heerenveen heeft 34 punten uit zestien duels, terwijl SVBO dertig punten uit vijftien duels heeft. Germanicus blijft na deze knappe zege op de twaalfde plaats staan.

Overige uitslagen 1F

SC Joure - SC Erica 0-4
Rolder Boys - Hoogeveen 2-2

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.