Carbage Run van start: 'Sneeuw, knooien en allemaal gekken'

GORINCHEM - Vijf dagen toeren door Europa in een gepimpte auto die niet meer dan vijfhonderd euro mag kosten. Dat is de Carbage Run.
Vandaag gaat de wintereditie 2016 van start. De deelnemers gaan van Gorinchem naar Andorra. In 2008 werd het evenement bedacht door Emmenaar Bram Eigenraam en ook deze editie is hij weer van de partij.

Sneeuw

Organisator Eigenraam hoopt op koude temperaturen. "Als er maar sneeuw ligt, dan hebben we een goede week." De auto's die meedoen mogen dan weinig waard zijn, Eigenraam heeft nog wel vertrouwen in de oude bakken. "Het gaat wel goed komen. Ze zijn allemaal apk gekeurd en verzekerd. Ook is er nog een extra keuring geweest."

Gekken

Onder de deelnemers zijn een vader en zoon uit Erica. Vader weet de Carbage Run helder samen te vatten: "Sneeuw, knooien en allemaal gekken. Wij zijn nuchtere Drenten natuurlijk. Maar als je hier in de rondte kijkt... Het gaat helemaal nergens over."
Het startschot van de Carbage Run is om negen uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.